آمار شورای نگهبان یکی از مهمترین نهادهای حکومتی کشور است - پایگاه اطلاع رسانی کاروانسرا راور
پنج شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۵
www.karavansara.ir

  • تاریخ: جمعه, ۲۶ تیر ۱۳۹۴ / ساعت ۱۸:۲۴:۰۸
  • شناسه خبر: 24223

شورای نگهبان یکی از مهمترین نهادهای حکومتی کشور است

مسئول دفتر شورای نگهبان راور گفت: جایگاه شورای نگهبان بسیار رفیع و حائز اهمیت است و یکی از مهم‏ترین نهادهای حکومتی به شمار می آید که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه ویژه‌ای است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کاروانسرا؛ محمد رستمی به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان در گفتگو با کاروانسرا با بیان مطالبی به تبیین جایگاه شورای نگهبان پرداخت، و گفت: جایگاه شورای نگهبان بسیار رفیع و حائز اهمیت است و یکی از مهم‏ترین نهادهای حکومتی به شمار می آید که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه ویژه‌ای است.

مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان شهرستان راور بیان کرد: نظام اسلامی در دسته بندی اندیشه ها و نظام های موجود «نظام مکتبی و مردمی» است که از یک سو مرتبط با مبداء لایزال هستی و ذات باری تعالی و مبتنی بر خدامحوری و خدامداری بوده و از سوی دیگر فلسفه وجودی نظام اسلامی، اداره جامعه بشری و ایجاد زمینه های مناسب تأمین کمال مادی و معنوی انسان بوده و مرتبط با اندیشه، رفتار و کردار آحاد جامعه است.

وی افزود: مقبولیت و ایجاد تحقق نظام وابسته به نظر و پذیرش مردم خواهد بود و بطور کلی دو بعد الهی و مردمی و به تعبیر دیگر خدامحوری و مردم گرایی بعنوان دو شاخص مهم نظام تلقی می شود، که مردم انقلابی ایران اسلامی در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ بر هر دوی این مهر تایید زدند و با اکثریت قریب به اتفاق رای به جمهوری اسلامی دادند و نظام جمهوری اسلامی را تثبیت کردند و برای تداوم خدامحوری و استمرار بعد مکتبی نظام بصورت خاص، جایگاه و نقش «شورای نگهبان» به عنوان نهاد رسمی جهت صیانت و حراست از اسلامی بودن و مکتبی بودن نظام مورد توجه قرار گرفته است.

رستمی با بیان اینکه در واقع قانون اساسی، نهادی را تحت عنوان «شورای نگهبان» در جهت صیانت از اسلامی بودن و حراست از قانون اساسی پیش بینی نموده است، اظهار کرد: از نظر قانون اساسی، مهمترین نهاد رسمی جهت حراست از اسلامیت نظام و قانون اساسی، شورای نگهبان است.

وی با اشاره به فرازهایی از بیانات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت شورای نگهبان، عنوان کرد: حضرت امام (ره) فرمودند: «چون عمل شورای نگهبان حفظ نظام است از هیچ کوشش و تلاشی برای حفظ نظام نباید دریغ نماید».

همچنین مقام معظم رهبری می فرمایند: «شورای نگهبان عماد ملت و دین و مایه اطمینان و سکینه قلب مومنین است و در حقیقت نبض نظام اسلامی بشمار می رود» و «شورای نگهبان مطمئن ترین دستگاه و ارگانی است که انقلاب به نظام کشور بخشیده است».

این مقام مسئول همچنین در بعد وظایف شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان دارای سه وظیفه مهم «نظارت شرعی و قانونی بر قوانین و مقررات » و «تفسیر قانون اساسی » و «نظارت بر انتخابات و همه پرسی ها» است.

وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه در اسفندماه سال جاری دو انتخابات مهم «پنجمین دوره خبرگان رهبری» و«دهمین دوره مجلس شورای اسلامی»، همزمان برگزار می شود لازم است در مورد نظارت بر انتخابات مطالبی توضیح داده شود. نظارت بر انتخابات (بجز انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که زیر نظر مجلس شورای اسلامی است) و همه پرسی ها بر عهده شورای نگهبان و جزء وظایف و اختیارات این نهاد است، به گونه ای که قانونگذار مسئول نظارت را مستقل از قوه مجریه قرار داده است.

مسئول دفتر شورای نگهبان راور گفت: نظارت شورای نگهبان بر اجرای انتخابات، در واقع با هدف تضمین سلامت انتخابات و اطمینان به نتایج آن و نیز اعمال صحیح در امور سیاسی مقرر شده است.

وی اظهار کرد: در اصل ۹۹ قانون اساسی آمده است که شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آراء عمومی و همه پرسی را برعهده دارد، و نظارت مذکور استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات از جمله تایید و رد صلاحیت کاندیداها می شود.

IMG_9503.jpg1

رستمی افزود: بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان از آن، نخست نظارت در اصل نود و نه ، نظارتی عام و مطلق است که شامل همه مراحل انتحابات از ابتدا تا انتهای آن می شود و اختصاص به زمان برگزاری انتخابات ندارد بلکه شامل تعیین زمان برگزاری، ثبت نام نامزدها و تشخیص صلاحیت و رد و تایید آنها و نیز انجام رای گیری و تشخیص صحت و عدم صحت آن و اعلام صحت و ابطال آن در همه حوزه های انتخابیه می شود.

دوم استصوابی است بدین معنا که مجری نمی تواند کاری را بدون نظر و اجازه و تصویب و صلاحدید ناظر شورا انجام دهد، بر این اساس، شورا در مورد صلاحیت افراد و نیز صحت و سقم انتخابات نظر قطعی و نهایی را می دهد.

مسئول دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شهرستان راور در ادامه گفت: دفتر نظارت راور با شبکه نظارتی قوی و ناظرینی متدین و امین، با انگیزه الهی، فعال، مجرب و آموزش دیده، آمادگی کامل جهت نظارت و برگزاری انتخابات اسفند ماه سال جاری را دارد.

وی در انتها با تبریک سالروز تاسیس نهاد شورای نگهبان به همه آحاد مردم خصوصاً اعضاء شبکه نظارت شهرستان راور، اظهار امیدواری کرد که در اسفند ماه سال جاری با شرکت حداکثری و با شکوه مردم در انتخابات، برگ زرین دیگری بر افتخارات ایران اسلامی رقم خواهد خورد.

انتهای پیام/



دیدگـاه ها

  1. پورنجم الدین گفت:

    جناب آقای رستمی اگه در ترکیب اعضای هیات نظارت از اصلاح طلبان متدین و امین برای اولین بار در انتخابات آتی استفاده کنید شاءبه تقلب و این موارد کمتر نمیشه عین عدالت نیست جوابمو بدین ممنونم

  2. حسام گفت:

    ایشون با اصلاح طلب ها کلا مشکل دارند و یک قطبی هستند.

  3. س.اميرى گفت:

    با سلام. من از نزدیک با جناب آقاى رستمى ملاقات داشتم. ایشون فوق العاده انسان مسؤل و پر تلاش و محترمى هستن. از ایشون سپاسگذاریم که وقت گذاشتن و نظراتشونو بیان فرمودند. آقاى رستمى دوستت داریم.

علمی و فن آوری